Noen tanker om hvorfor jeg gjør dette

Da jeg i 2008 gikk ut fra Kunstakademiet i Trondheim (KIT) følte jeg meg helt tom. Det sa bare stopp i det jeg mottok vitnemålet, beviset på at jeg endelig hadde oppnådd min store drøm, jeg kunne titulere meg som billedkunstner. Min reaksjon var å pakke vekk bilder, blyanter og pensler. Arbeidet jeg leverte til Bachelorutstillinga brydde jeg meg ikke en gang om å ta med hjem. Hvor det er nå, eller om det faktisk eksisterer vet jeg ikke.

I disse årene som har gått siden da har folk har spurt og spurt om hvorvidt jeg har laget noe nytt eller om jeg har tenkt til å stille ut noe snart. Det har vært sårt fordi jeg så gjerne ønsket at jeg hadde maktet det, men nesten verre har følelsen av at jeg ikke levde opp til andres forventninger vært.

Nå hadde jeg hadde nermest fraskrevet meg tanken på å leve ut kunstnerdrømmen, men så kom da dette uttrykksbehovet tilbake like raskt som det hadde forsvunnet. Jeg begynte å tegne igjen, og ikke bare det, jeg satte meg også som mål at bildene skulle vises fram, ikke bare ligge å støve ned i en pappeske i kjelleren. Utfordringen i dette er at jeg, misforstå meg riktig, ikke liker å selge meg selv. For tenk om ingen synes noe om arbeidet mitt, tenk om ingen vil stille ut bildene mine, tenk om- , tenk om- osv. Disse tankene er bort i mot uutholdbare så det endte at jeg gikk for en mellomløsning, jeg bestemte meg for å være min egen kurator og vise bildene på nettet via bloggen min.

Akkurat hva- eller hvor jeg vil med dette er jeg ikke helt sikker på, og til tross for at jeg knapt har noen lesere/seere så føles det som et steg i riktig retning. Jeg bevisstgjør meg selv ved å skrive om både nye og gamle arbeider, og jeg forplikter meg til å følge opp:)

Når det gjelder gamle arbeider har jeg gravd meg helt ned 2003. Det er fra min tid som student på Einar Granum Kunstfagskole i Oslo. Motivet er også fra Oslo, hvor du kan se domkirken i bakgrunnen.

(Etsing 12x16cm)

Ha en fin kveld!

Reklamer

Om mimahu

Artist Instagram: marianne.husnes Facebook: https://www.facebook.com/husnes.org Vis alle innlegg av mimahu

4 responses to “Noen tanker om hvorfor jeg gjør dette

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: